Indeholder annoncørlinks
Med et hav af forskellige støvsugere på markedet er det ikke altid nemt at beslutte sig for, hvilket produkt man skal vælge. Priserne varierer meget, og specifikationerne er ikke altid lige at forstå.
Én ting har alle støvsugere i øvrigt til fælles. De skal gøre dit hus rent, og det skal helst gøres på en så behagelig og hurtig måde som muligt.
I vores test har vi gennemgået forskellige støvsugere på det danske marked grundigt og fundet de bedste støvsugere til hjemmebrug. Nederst i artiklen giver vi dig også nyttig information, inden du køber en støvsuger.
Test af Støvsugere: Bedst i Test
Dette er rangeringen af de støvsugere, vi testede. Du kan læse mere om hvert produkt længere nede i testen!
- BEDST I TEST - Electrolux UltraOne EUO9GREEN
- Dyson V11 Absolute Extra
- Miele Complete C3 Powerline
- Miele Complete C3 Ecoline
- Bosch BGS5335
- Miele Classic C1 Powerline
Sådan vurderer vi produkterne
Når vi vurderer produkter, stræber vi efter at teste dem i virkeligheden. I de tilfælde, hvor det ikke er praktisk eller økonomisk muligt for os at teste produkterne i virkeligheden, sætter vi en vurdering ud fra forskellige kriterier.
Disse kriterier er for eksempel pris, specifikationer, kundeanmeldelser, omtaler af netbutikken, garantiperiode, design og eksterne tests. Vi angiver, at flere af produkterne i vores anmeldelser ikke er testet af os i virkeligheden. Produkterne inkluderet i vores anmeldelser er udvalgt fra netbutikker med affiliate programmer, hvor der betales en vis kommission pr. køb.
Rangeringen i vores test udtrykker redaktørens og skribentens personlige opfattelse af de forskellige produkter.
1. Electrolux UltraOne EUO9Green
BEDST I TEST - Electrolux UltraOne EUO9GREEN
Electrolux UltraOne EUO9GREEN er en opgradering af sin forgænger, ZUOGREEN+. Electrolux har valgt at fastholde det samme visuelle design, men funktionsmæssigt er EUO9GREEN en markant opgradering.
Lad dig ikke narre af den lave pris – dette er en kraftfuld støvsuger, som vil klare arbejdet i de fleste tilfælde!
Ydeevne
EUO9GREEN er udstyret med en kraftig 850 W motor, og støvsugeren har fået meget ros fra brugerne for sin imponerende gode sugeevne.
Baseret på den højeffektive støvopsamlingsevne har EUO9GREEN fået karakteren A for sin rengøringsevne på både bløde og hårde overflader.
Dette er meget imponerende, da meget få støvsugere får en bedre karakter end B eller C til rengøring på bløde overflader.
Udover den kraftige motor er EUO9GREEN udstyret med en specialdesignet teknologi, der sikrer en ekstra høj grad af luftgennemstrømning – hvilket i praksis fører til, at støvsugeren suger selv de mindste støvpartikler op.
Energiforbrug
Traditionelt vil en mere kraftfuld motor, som denne opgradering, føre til et højere energiforbrug.
Det har Electrolux gjort noget ved, og EUO9GREEN holder samme energiklasse som sin forgænger – nemlig klasse A.
Støjniveau
På trods af motorens kraft har Electrolux reduceret støjniveauet på denne støvsuger i forhold til forgængeren.
Støjniveauet er nu 65 dB, hvilket er i det nederste lag, hvis man ser på gennemsnittet blandt støvsugere på det danske marked.
Rækkevidde og posestørrelse
Arbejdsradius for denne støvsuger er hele 12 meter.
Det er på linje med de dyrere støvsugere på markedet, og du kan sagtens udføre rengøringen relativt uafbrudt – uden at skulle tænke på at skifte stikkontakt ret ofte.
EUO9GREEN er ikke en poseløs støvsuger, men vi er stadig glade for kapaciteten, som er på hele 5 liter.
Konklusion
Electrolux EUO9GREEN er en prisvenlig støvsuger, uden at det går ud over kvaliteten.
Støvsugeren klarer sig rigtig godt på både hårde og bløde overflader, og trods den kraftige motor er støjniveauet lavt.
Med så gode specifikationer, og en meget tilfreds kundebase, kan vi simpelthen ikke gøre andet end at kåre Electrolux EUO9GRENN til testens bedste!
Fordele
- Meget god ydeevne på både hårde og bløde overflader.
- Energieffektiv.
- Behageligt støjniveau.
- Overkommelig.
Ulemper
- Lidt højere vægt end forgængeren.
Butik | Pris | Køb |
---|---|---|
1509 kr Udsolgt | Annoncørlink |
2. Dyson V11 Absolute Extra
Dyson V11 Absolute Extra
På trods af at Dyson ikke er en særlig anerkendt leverandør her i Danmark, har de gjort det godt internationalt.
Faktisk regnes Dyson i flere europæiske lande, herunder England, som en af de bedste leverandører på markedet.
Vi var derfor spændte forud for vurderingen af Dyson V11 Absolute Extra.
Ydeevne
V11 Absolute Extra er en opdatering af sin forgænger, Dyson V10.
Nyt ved denne model er blandt andet, at sugekraften er øget, og at batterilevetiden forlænges til omkring 60 minutter.
Vi på redaktionen sætter også pris på det nye LCD-display, der viser nyttig information om blandt andet batteriniveau, aktuel tilstand og eventuelle fejlmeddelelser.
Det forstærkede batteri har også gjort V11 en anelse tungere end forgængeren, hvor totalvægten nu er på 2,97 kilo.
På trods af at vægten af V11 Absolute Extra er noget højere end forgængeren, har mange alligevel meldt ud, at den er nem at manøvrere – både på blødt og hårdt underlag.
Uanset om du bruger “High Torque” eller “ Soft Roller”-mundstykket, er det let et at komme under møbler og lignende.
En anden fordel ved denne støvsuger er, at Dyson har elimineret behovet for støvsugerposer, og støvopsamleren har været genstand for stor ros, da den er nem at tømme.
Konklusion
Kort sagt er Dyson V11 Absolute Extra en solid støvsuger, der kommer med en lang række praktiske funktioner, og den forlængede batterilevetid giver dig mulighed for at udføre arbejdet i dit eget tempo.
Den almindelige pris er en hel del højere end mange andre støvsugere, men hvis du er villig til at betale lidt ekstra for en effektiv og højtperformende støvsuger, er Dyson V11 Absolute Extra et godt køb!
Fordele
- Meget god sugeevne.
- Trådløs.
- 7 forskellige mundstykker.
- Indbygget LCD-display.
- Intet behov for støvsugerposer.
Ulemper
- Kunne med fordel have haft en noget lavere vægt.
- Lidt højere pris end mange andre støvsugere.
Butik | Pris | Køb |
---|---|---|
3908 kr På lager | Annoncørlink |
3. Miele Complete C3 Powerline
Miele Complete C3 Powerline
Går du op i at rengøre dit hus på en effektiv måde i stedet for at spare penge på elregningen, er Miele Complete C3 Powerline et godt valg.
Ydeevne
Det første du bemærker ved denne støvsuger er, at selve konstruktionen er meget solid i modsætning til en række andre støvsugere i denne prisklasse.
Det er tydeligt, at Miele har haft fokus på at producere et holdbart produkt, som kan bruges i mange år fremover. Det afspejler sig også i forhold til produktets faktiske vægt – som er 8,2 kilo.
Selve motoren har en effekt på hele 890 W, og Complete C3 Powerline er derfor en af de støvsugere med den bedste sugeevne på markedet.
På hårde overflader er støvsugeren meget effektivden er derfor placeret i klasse A til rengøring på hårde overflader. For bløde overflader klarer den sig kun gennemsnitligt og er derfor placeret i klasse C til rensning af tæpper og lignende.
Den kraftige motor har også en ulempe – og her taler vi om produktets energieffektivitet.
Som vi nævnte i indledningen, er dette støvsugeren til dig, der er optaget af effektiv rengøring, og som ikke nødvendigvis er så optaget af at spare et par kroner på elregningen. Complete C3 Powerline er klassificeret i energiklasse C og kan derfor ikke konkurrere med de mest energieffektive støvsugere på markedet, som ofte er placeret i klasse A/A+.
Motoren bevirker desuden, at lydniveauet er noget højere end hos mange andre produkter, og man skal derfor være forberedt på, at der kan opstå noget støj under rengøringen.
Når det så er sagt, er C3 Powerline meget nem at bruge – trods dens høje vægt. Meget af årsagen til dette skyldes de 3 integrerede hjul, som alle kan drejes 360 grader.
Rækkevidden af C3 Powerline er også imponerende, da kablet har en længde på 12 meter.
Konklusion
Miele Complete C3 Powerline er en meget kraftig støvsuger, og den solide konstruktion gør, at du kan bruge dette produkt i mange år fremover.
Ydeevnen på hårde overflader er fremragende, og de indbyggede hjul gør, at støvsugeren føles nem at håndtere.
Udvalget er mere end tilfredsstillende, og kombineret med en rummelig støvsugerpose kan du gøre rent relativt uafbrudt.
Vi så også gerne, at den var noget mere energieffektiv, og at lydniveauet var noget lavere.
Fordele
- Meget kraftig motor.
- Fuld rækkevidde på 12 meter.
- Rummelig støvsugerpose.
- Nem at håndtere.
- Solid konstruktion.
Ulemper
- Ikke særlig energieffektiv.
- Noget højt støjniveau.
Butik | Pris | Køb |
---|---|---|
2199 kr Udsolgt | Annoncørlink |
4. Miele Complete C3 Ecoline
Miele Complete C3 Ecoline
Miele har længe svoret til sit traditionelle design på støvsugere, og det virker ikke som om de har tænkt sig at stoppe dette med det samme.
Complete C3 Ecoline er ingen undtagelse, og denne model har også et traditionelt teleskoprør – som de fleste andre Miele-støvsugere på markedet.
Nogle havde muligvis forventet, at støvsugere med pose var forsvundet fra markedet i 2022, men Miele har alligevel været tro mod konceptet, og C3 Ecoline leveres derfor også med pose. Støvsugerposen har en størrelse på 4,5 liter, hvilket matcher de øvrige udgaver af Mieles Complete C3-serie.
Energiforbrug
C3 Ecoline leveres med en motor, der har en samlet effekt på 550W, og støvsugeren er derfor placeret i energiklasse A+.
Økonomisk set er det bestemt et plus, da det gennemsnitlige årlige forbrug med denne støvsuger vil være en del lavere end for mange andre støvsugere.
Ydeevne
Trods det energirigtige strømforbrug får C3 Ecoline stadig ros for at have en solid sugeevne, og støvsugeren er blandt andet blevet kåret som bedst i test af Forbrugerrådet.
Også på hårde overflader gør C3 Ecoline virkelig et godt arbejde, mens nogle har rapporteret, at rengøringsevnen på bløde overflader, som fx tæpper, kunne have været bedre.
Den faktiske rækkevidde på denne støvsuger er 12 meter, og den har derfor fået meget ros fra tilfredse forbrugere, der ikke hele tiden skal finde en ny stikkontakt under rengøringen. Mange brugere har også rapporteret, at C3 Ecoline er både nem at håndtere og nem at manøvrere.
Lydniveauet er vurderet til at være på 76 dB, og det mener vi på redaktionen kunne have været lavere.
Konklusion
Miele Complete C3 Ecoline er kort sagt en omkostningseffektiv og brugervenlig støvsuger, som fås til en fornuftig pris.
Hvis du primært støvsuger på hårde overfladerer dette et perfekt valg, mens ydeevnen på blødere overflader kunne have været bedre.
Støvsugeren er nem at håndtere, men den er naturligvis ikke lige så nem at manøvrere som de dyrere, trådløse støvsugere.
Fordele
- Meget rimelig pris.
- Lavt energiforbrug.
- Nem at håndtere.
- Rækkevidde på 12 meter.
Ulemper
- Ikke optimal på bløde overflader.
Butik | Pris | Køb |
---|---|---|
1899 kr Udsolgt | Annoncørlink |
5. Bosch BGS5335
Bosch BGS5335
Flere og flere af leverandørerne på markedet er begyndt at bemærke, at poseløse støvsugere er populære hos forbrugerne, og det udnytter Bosch med modellen BGS5335.
Flere forbrugerorganisationer, herunder den danske organisation Tænk, har testet denne støvsuger, og resultaterne har samlet set været gode.
Poseløs
En af de faktorer, der gør denne støvsuger til en favorit hos mange, er, at den ikke bruger poser.
I stedet for den traditionelle pose, som skal skiftes relativt ofte, kommer Bosch BGS5335 med en indbygget støvbeholder, som har en samlet kapacitet på 3 liter. Rent forbrugermæssigt er dette bestemt en fordel, da det eliminerer behovet for at købe nye poser – og resultatet er lavere udgifter.
BGS5335 har også fået meget ros for, at beholderen er nem at tømme!
Ydeevne
Bosch BGS5335 har fået meget ros for at være en solid støvsuger til dem, der har kæledyr. En af grundene til dette er det unikke mundstykke med roterende børster, som nemt hjælper med at suge dyrehår og lignende op under rengøring.
Støvsugerens faktiske arbejdsradius (rækkevidde) er 11 meter, hvilket vi i redaktionen anser for at være en gennemsnitlig rækkevidde.
Når du først tager støvsugeren i brug, vil du bemærke, at den klarer sig ekstremt godt på hårde overflader – men at den mangler lidt, når det kommer til blødere overflader som fx tæpper.
Konklusion
Alt i alt er Bosch BGS5335 en solid støvsuger, der egner sig godt til dig, der har kæledyr.
Den poseløse teknologi hjælper dig med ikke at skulle skifte/købe støvsugerposer, og støvbeholderen har fået meget ros for at være nem at tømme.
På hårde overflader er BGS5335 en af de bedre støvsugere på markedet, men den er ikke så god, når det kommer til blødere overflader.
Vi så også gerne, at den var noget mere energivenlig, da effekten på motoren gør, at den er placeret i energiklasse C.
Fordele
- Støvsuger uden pose.
- Støvbeholderen er nem at tømme.
- Velegnet til dig, der har kæledyr.
- Især god på hårde overflader.
Ulemper
- Ikke særlig energieffektiv.
- Ikke optimal på bløde overflader.
Butik | Pris | Køb |
---|---|---|
1814.0 kr På lager | Annoncørlink |
6. Miele Classic C1 Powerline
Miele Classic C1 Powerline
Miele Classic C1 Powerline er ikke den nyeste model på markedet, men den er stadig en af de mere populære støvsugere til hjemmebrug.
Ydeevne
Det første vi bemærker med C1 Powerline er, at den er klassificeret i klasse A til rengøring på hårde overflader, og rigtig mange brugere har også meldt ud, at den rengør meget grundigt på parketgulve og lignende.
Det samme kan desværre ikke siges om støvsugningen på tæpper og andre bløde overflader, og C1 Powerline er derfor placeret i klasse C til støvsugning på tæpper.
Dette er ellers ikke anderledes end det normale, da de fleste støvsugere er placeret i klasse B eller C på bløde overflader.
Med hensyn til strømforbrug er denne støvsuger relativt energivenlig. Den kraftige motor på 800 W gør, at støvsugeren er placeret i energiklasse B. Den solide motor er nok også årsagen til, at lydniveauet er på 79 dB – hvilket er noget højere end for mange andre støvsugere.
Classic C1 Powerline har som mange andre Miele-støvsugere en indbygget støvsugerpose. Posen har en samlet kapacitet på 4,5 liter, hvilket er mere end tilfredsstillende for de fleste. Når støvsugerposen er fuld, vil dette blive indikeret ved, at en indikator automatisk begynder at løsne på støvsugeren, så du ikke selv skal følge med i dette.
Konklusion
Classic C1 Powerline er en sikker og pålidelig støvsuger, som har haft mange tilfredse brugere i lang tid.
Støvsugeren klarer sig bedst på hårde overflader og har ligesom mange andre produkter lidt at forbedre, når det kommer til bløde overflader, såsom tæpper og lignende.
Vi er meget tilfredse med kapaciteten på støvsugerposen, men vi så gerne, at støjniveauet var lavere. Vi er heller ikke helt tilfredse med dens arbejdsradius, som kun er på 9 meter.
Fordele
- Støvsugerposens høje kapacitet.
- Nem at håndtere.
- Rigtig god på hårde overflader.
Ulemper
- Ledningen har noget kort rækkevidde.
- Noget højt støjniveau.
- Ikke optimal på bløde overflader.
Butik | Pris | Køb |
---|---|---|
1399 kr På lager | Annoncørlink |
Støvsugere – Nyttigt at vide
Overflade: Når du køber en støvsuger, bør du have en klar idé om, hvilken overflade du skal gøre rent på.
Nogle støvsugere egner sig bedst til hårde overflader, mens andre er specielt tilpasset til at klare sig bedst på bløde overflader, såsom tæpper og lignende.
Hvis du for eksempel ikke har et eneste tæppe i hele huset, bør du kun se på, hvor godt støvsugeren tåler en hård overflade. Så skal du ikke bekymre dig om at betale ekstra for at få mundstykker, der er specielt tilpasset tæpper.
Det samme gælder den anden vej. Skal du primært gøre rent på bløde overflader, bør du finde en støvsuger, der er velegnet til netop dette.
Støjniveau: Hvor dejligt havde det ikke været med en helt lydløs støvsuger?
Der er foreløbig tale om et produkt, der kun hører fantasien til, men flere af de store leverandører har alligevel taget skridt mod at begrænse støjniveauet.
Typisk ser man, at de gennemsnitlige støvsugere har et støjniveau på 70 – 80 dB, mens de mest støjsvage produkter ofte har et støjniveau på under 60 dB.
Her er det simpelthen op til dig at beslutte, hvor vigtig denne egenskab er for dig.
Planlægger du for eksempel at støvsuge, når børnene er gået i seng?
Så kan du med fordel gå efter en støjsvag støvsuger, mens det ikke nødvendigvis er så vigtigt med støjniveauet, hvis du kun støvsuger, når du har huset for dig selv.
Størrelse og vægt: Uanset om støvsugeren er designet til at være trådløs eller ej, er det vigtigt, at den ikke er for stor og omfangsrig.
En lille støvsuger vil være langt mere overskuelig end de tungere versioner. Det bliver dermed meget nemmere for dig at udføre rengøringen uden de helt store frustrationer.
Ulempen ved de små støvsugere er ofte, at der også er mindre ledig plads til støvsugerposen. Resultatet er, at du skal skifte posen oftere end med en stor støvsuger.
Støvsugerens vægt er især vigtig, hvis du køber en håndstøvsuger uden ledning.
For disse modeller er det blot en nødvendighed, at støvsugeren ikke er for tung, da det vil gøre det meget krævende at rengøre.
Energiforbrug: Støvsugeren skal have så lavt et energiforbrug som muligt – punktum!
Energiforbruget er dog tæt forbundet med effekten på motoren og dermed også støvsugerens sugeevne.
Generelt vil en støvsuger med en højere effekt også føre til en bedre sugeevne, så her er det vigtigt at finde et produkt, der ikke har for lav effekt.
Rent økonomisk er det naturligvis ønskeligt med en så energivenlig støvsuger som muligt, da det har direkte indflydelse på elforbruget.
Garanti: Køber du en støvsuger, vil du sandsynligvis skulle bruge mindst tusinde kroner på produktet.
For at sikre, at du ikke smider penge lige ud ad vinduet, og at du får et produkt, som du faktisk kan bruge jævnligt over tid, bør du sikre dig, at støvsugeren kommer med garanti.
Langt de fleste støvsugere, der sælges i Danmark, kommer med relativt lange garantiperioder. Du bør derfor ikke købe et produkt, der leveres helt uden nogen form for garanti.
Hvis du skal reklamere for produktet, bliver processen meget nemmere, hvis der er garanti på produktet!
Pris: Pris er som altid en faktor, du naturligvis skal tage højde for.
Der er som regel stor prisforskel på de billigste og dyreste støvsugere. Du bør derfor undersøge, om du rent faktisk har brug for alle funktionerne i det produkt, du vælger at købe.
Generelt er det ofte sådan, at de dyreste støvsugere også er dem, der klarer sig bedst, men som vi har set i denne test, er der helt klart ingen regler uden undtagelser.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål
Hvilken støvsuger blev bedst i test?
I vores test af støvsugere har vi kåret Electrolux UltraOne EUO9GREEN til testens bedste.
Dette er en kraftig støvsuger med ledning, som klarer sig godt på både bløde og hårde overflader.
Skal jeg købe en støvsuger med eller uden ledning?
Hvilken type støvsuger der er bedst afhænger af dit behov.
Skal du kun støvsuge på relativt små overflader, vil en trådløs støvsuger som regel klare opgaven godt nok.
Derudover er de trådløse støvsugere ofte nemmere at håndtere, da de har en lavere egenvægt.
Som regel leveres de trådløse støvsugere også uden pose. Det eneste, du skal gøre, er at tømme støvbeholderen.
På den anden side har de trådløse støvsugere ofte en lidt dårligere sugeevne, og du skal altid huske at lade batteriet op.
Kan du undgå at bruge støvsugerposer?
Ja, du kan undgå at bruge støvsugerposer.
Flere og flere af støvsugerne på markedet bliver nu leveret med støvbeholdere. Så slipper du ganske enkelt for hele problemet med at skifte pose jævnligt!
Skal jeg købe en støvsuger med mange mundstykker?
Hvor mange mundstykker du skal bruge, afhænger af hvor du har tænkt dig at støvsuge.
Skal du kun støvsuge på hårde overflader? Så behøver du ikke så mange mundstykker.
Har du derimod planer om at støvsuge både på tæpper, i sofaen og i bilen, kan det betale sig med lidt flere mundstykker.
Flere mundstykker giver dig et bedre udvalg!
Hvorfor er arbejdsarealet vigtigt?
Arbejdsarealet er relevant, når man ser på støvsugere med ledning. Dette siger simpelthen noget om, hvor lang ledningen er.
Man skal selvfølgelig sigte efter at købe en støvsuger med så lang ledning som muligt.
Hvad er mere irriterende end at skulle stoppe med at gøre rent en hel del gange, fordi ledningen ikke er lang nok?
- Læs også: Kaffemaskine Test – Bedst i Test